2. elokuuta 2012

Tilkkujen täystuho!!!

Tilkkuja, tilkkuja, tilkkuja ja kun niille ei keksi mitään tekemistä... Tai niitä on jo niin paljon, ettei jaksa edes yrittää keksiä niille mitään... Edessä täystuho! :D Tilkkupeittoja kaikille lapsille muistoksi lapsuuden ihanista kuoseista! Masuvauvakin sai jo omansa, jonka esittelen sitten myöhemmin, kun sekin on viimeistelty! 





 Peitot ovat kaikki kooltaan n. 90 cm x 150 cm. Yhden tilkun koko on n.
10 cm x 10 cm. Kaiken kaikkiaan tilkkuja leikkelin siis vajaat 350 kolmeen peittoon! Tähän projektiin tuhoutui noin 2 pussillista värikästä trikoota, joustista ja velouria! Yhtään ei jäänyt jäljelle ja mieli on huojentunut, kun sain yhden ison pahvilaatikon verran tilaa uusille tilkuille! :D







Tilkut on saumuroitu kiinni toisiinsa. Taustana ja reunoilla on puuvillaa ja välissä levyvanua. Mitään oikeaa tekniikkaa en ole näiden tekemisessä käyttänyt. Summittain on mittailtu, silitelty ja tikkailtu. :D Kivat muistot tuli!



Tämä pinkki tytölle:




Ja tämä turkoosi pojalle:







36 kommenttia:

  1. Oihj <3 Ihanat peitot! Tällaista minunkin tilkkulaatikkoni huutelee...

    VastaaPoista
  2. Nää on niiiin ihanat! Todella ihanat muistot lapsille ja niin pirteät peitot heti käytettäväksikin!

    VastaaPoista
  3. Aivan uskomattoman ihanat <3 Jotain tällaista ne minunkin tilkkulaatikkoni huutelevat... :)

    VastaaPoista
  4. wau!!! kunpa tekisin omille tilkuille edes jotain pientä :( Mutta superhienot peitot!

    VastaaPoista
  5. <3 kerrassaan ihanan hauskat peitot. Voi kun itsekin saisi aikaiseksi.

    VastaaPoista
  6. Oi miten ihanat. Tää idea on ehkä ihan pakko varastaa :)Kunpa vain saisinkin aikaiseksi. Aivan ihanat muistot ja upeat peitot.

    VastaaPoista
  7. Ihania!! Pitäisköhän munkin tehdä tollaset.. Tilkkuja nimittäin kans löytyy aiaks paljon!

    VastaaPoista
  8. Oih! Ihanat <3 Miten ihmeessä mä saisin aikaseksi isommat peitot meidän neideille?! Vauva-aikana tein sellaiset pienet peitot puuvillatilkuista...

    VastaaPoista
  9. Aivan mahtava idea tollanen "muistopeitto" :) JA tuli tosi kauniit! Oliko trikoosta ankeampaa tehdä tilkkutyötä kuin ei joustavasta?

    VastaaPoista
  10. Todella ihanat peitot! Ja niin siistit! Sama homma on mielessä pyörinyt, mutta olen pelännyt etten saa siistejä tehtyä...Jospa vain alkaisi saumuroimaan! :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos kaikille! :)

    Suskunen: En osaa yhtään verrata tätä trikootilkkuilua mihinkään, kun en ole tilkkutöitä tehnyt koskaan! Mun mielestä ainakin tuo saumurilla kasaus oli tosi nopsaa. Ei ollut niin millin päällekään, kun pystyi aina vähän venyttelemään, jos tuntui, että jostain palasta "leikkasikin" vähän enemmän.

    Joskin sitten mä en ole kauheen hyvä yhdistämään puuvillaa ja joustavaa. En osaa oikeita tekniikoita tällaisessa, joten ihan soveltaen olen nämä ommellut! :)

    VastaaPoista
  12. Nää on aivan mahtavan näköisiä peittoja! WAU!!

    VastaaPoista
  13. Upeat peitot -jospa sitä itsekin joskus uskaltautuisi kokeilemaan..!

    VastaaPoista
  14. Todella ihania! Kunpa itsekin jaksaisi.

    VastaaPoista
  15. Tosi kivalta näyttää. Jokohan sitä itsekin uskaltautuisi tilkkujen maailmaan... Kun vaan ensin saisi ompeluvireen päälle, pitkän pitkä tovi jo mennyt ilman ompeluksia.

    VastaaPoista
  16. Ihanat ovat! Pitäisi itsekin tehdä, saisi kolme laatikkoa tyhjäksi:)

    VastaaPoista
  17. Todella ihanat!!! :) Liityn sankkaan joukkoon, olisi oikein tarpeen täälläkin! :)

    VastaaPoista
  18. Tosi ihanat :) osaiskohan sitä tällänen harjoittelijakin tehä tuollaset hmmm..

    VastaaPoista
  19. Ihanat peitot! Varmasti ihana muisto lapsille. kaikkia omatekemiä vaatteita ei välttämättä voi säästää niin näissä ainakin kuosit jäävät talteen.

    VastaaPoista
  20. Ihan mielettömän hienot ja kiva tapa käyttää tilkut!

    VastaaPoista
  21. Nämä ovat ihanan riemunkirjavat! Nuo ois varmasti myös tosi kivoja mm.majan rakennusleikeissä! Kyllä tässä pitää alkaa itsekkin suunnittelemaan jotain vastaavaa!

    VastaaPoista
  22. Aivan ihanat! Pitäisi tehdä jotain samankaltaista omillekin tilkuille, niin saisi tilaa lisää... Mahtavat värit, olet tosi taitava!

    VastaaPoista
  23. Valloittavat värit kerrassaan :)

    VastaaPoista
  24. Upeat värit ja hienosti yhdistellyt tilkut. Tykkään kovasti itse tilkkutöistä, ja mielestäni onnistuin omalle pojalle tekemässäni aika hyvin (http://chokokanel.blogspot.fi/2012/07/kesapeitto.html). En kuitenkaan ole vielä rohkaistunut ihan vaan sekoittelemaan tilkkuja, kun ei ole oikein välttämättä yhdistelysilmää. Sulla on, kun yhdistit niin eri kangastyyppejäkin... Pitääkin seurailla sun blogia...

    VastaaPoista
  25. Aivan ihanat, eipä voi muuta sanoa :)

    VastaaPoista
  26. Oot sä huippu taitava! Todella upeita tilkkupeittoja, huh huh <3

    VastaaPoista
  27. Aivan parhaat! Pitää itekkin tuhota tota tilkkuvuorta näin. Jotenkin tulee säästettyä just ne ihan pienetkin palat ja kaapit tursuaa. Aina mietin, että "näistä saa kivan taskun", noh kohta mulla olis se 350 taskua eli ehkä tämä olis kuitenkin parempi idea :)

    VastaaPoista