2. elokuuta 2012

Tilkkujen täystuho!!!

Tilkkuja, tilkkuja, tilkkuja ja kun niille ei keksi mitään tekemistä... Tai niitä on jo niin paljon, ettei jaksa edes yrittää keksiä niille mitään... Edessä täystuho! :D Tilkkupeittoja kaikille lapsille muistoksi lapsuuden ihanista kuoseista! Masuvauvakin sai jo omansa, jonka esittelen sitten myöhemmin, kun sekin on viimeistelty! 

 Peitot ovat kaikki kooltaan n. 90 cm x 150 cm. Yhden tilkun koko on n.
10 cm x 10 cm. Kaiken kaikkiaan tilkkuja leikkelin siis vajaat 350 kolmeen peittoon! Tähän projektiin tuhoutui noin 2 pussillista värikästä trikoota, joustista ja velouria! Yhtään ei jäänyt jäljelle ja mieli on huojentunut, kun sain yhden ison pahvilaatikon verran tilaa uusille tilkuille! :DTilkut on saumuroitu kiinni toisiinsa. Taustana ja reunoilla on puuvillaa ja välissä levyvanua. Mitään oikeaa tekniikkaa en ole näiden tekemisessä käyttänyt. Summittain on mittailtu, silitelty ja tikkailtu. :D Kivat muistot tuli!Tämä pinkki tytölle:
Ja tämä turkoosi pojalle:36 kommenttia:

 1. Oihj <3 Ihanat peitot! Tällaista minunkin tilkkulaatikkoni huutelee...

  VastaaPoista
 2. Nää on niiiin ihanat! Todella ihanat muistot lapsille ja niin pirteät peitot heti käytettäväksikin!

  VastaaPoista
 3. Aivan uskomattoman ihanat <3 Jotain tällaista ne minunkin tilkkulaatikkoni huutelevat... :)

  VastaaPoista
 4. Voi ei! En kestä. Nämä on niin ihania! Wau!!

  VastaaPoista
 5. wau!!! kunpa tekisin omille tilkuille edes jotain pientä :( Mutta superhienot peitot!

  VastaaPoista
 6. <3 kerrassaan ihanan hauskat peitot. Voi kun itsekin saisi aikaiseksi.

  VastaaPoista
 7. Oi miten ihanat. Tää idea on ehkä ihan pakko varastaa :)Kunpa vain saisinkin aikaiseksi. Aivan ihanat muistot ja upeat peitot.

  VastaaPoista
 8. Ihania!! Pitäisköhän munkin tehdä tollaset.. Tilkkuja nimittäin kans löytyy aiaks paljon!

  VastaaPoista
 9. Oih! Ihanat <3 Miten ihmeessä mä saisin aikaseksi isommat peitot meidän neideille?! Vauva-aikana tein sellaiset pienet peitot puuvillatilkuista...

  VastaaPoista
 10. Aivan mahtava idea tollanen "muistopeitto" :) JA tuli tosi kauniit! Oliko trikoosta ankeampaa tehdä tilkkutyötä kuin ei joustavasta?

  VastaaPoista
 11. Todella ihanat peitot! Ja niin siistit! Sama homma on mielessä pyörinyt, mutta olen pelännyt etten saa siistejä tehtyä...Jospa vain alkaisi saumuroimaan! :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille! :)

  Suskunen: En osaa yhtään verrata tätä trikootilkkuilua mihinkään, kun en ole tilkkutöitä tehnyt koskaan! Mun mielestä ainakin tuo saumurilla kasaus oli tosi nopsaa. Ei ollut niin millin päällekään, kun pystyi aina vähän venyttelemään, jos tuntui, että jostain palasta "leikkasikin" vähän enemmän.

  Joskin sitten mä en ole kauheen hyvä yhdistämään puuvillaa ja joustavaa. En osaa oikeita tekniikoita tällaisessa, joten ihan soveltaen olen nämä ommellut! :)

  VastaaPoista
 13. Nää on aivan mahtavan näköisiä peittoja! WAU!!

  VastaaPoista
 14. Upeat peitot -jospa sitä itsekin joskus uskaltautuisi kokeilemaan..!

  VastaaPoista
 15. Todella ihania! Kunpa itsekin jaksaisi.

  VastaaPoista
 16. Tosi kivalta näyttää. Jokohan sitä itsekin uskaltautuisi tilkkujen maailmaan... Kun vaan ensin saisi ompeluvireen päälle, pitkän pitkä tovi jo mennyt ilman ompeluksia.

  VastaaPoista
 17. Ihanat ovat! Pitäisi itsekin tehdä, saisi kolme laatikkoa tyhjäksi:)

  VastaaPoista
 18. Todella ihanat!!! :) Liityn sankkaan joukkoon, olisi oikein tarpeen täälläkin! :)

  VastaaPoista
 19. Tosi ihanat :) osaiskohan sitä tällänen harjoittelijakin tehä tuollaset hmmm..

  VastaaPoista
 20. Ihanat peitot! Varmasti ihana muisto lapsille. kaikkia omatekemiä vaatteita ei välttämättä voi säästää niin näissä ainakin kuosit jäävät talteen.

  VastaaPoista
 21. Ihan mielettömän hienot ja kiva tapa käyttää tilkut!

  VastaaPoista
 22. Nämä ovat ihanan riemunkirjavat! Nuo ois varmasti myös tosi kivoja mm.majan rakennusleikeissä! Kyllä tässä pitää alkaa itsekkin suunnittelemaan jotain vastaavaa!

  VastaaPoista
 23. Aivan ihanat! Pitäisi tehdä jotain samankaltaista omillekin tilkuille, niin saisi tilaa lisää... Mahtavat värit, olet tosi taitava!

  VastaaPoista
 24. Valloittavat värit kerrassaan :)

  VastaaPoista
 25. Upeat värit ja hienosti yhdistellyt tilkut. Tykkään kovasti itse tilkkutöistä, ja mielestäni onnistuin omalle pojalle tekemässäni aika hyvin (http://chokokanel.blogspot.fi/2012/07/kesapeitto.html). En kuitenkaan ole vielä rohkaistunut ihan vaan sekoittelemaan tilkkuja, kun ei ole oikein välttämättä yhdistelysilmää. Sulla on, kun yhdistit niin eri kangastyyppejäkin... Pitääkin seurailla sun blogia...

  VastaaPoista
 26. Aivan ihanat, eipä voi muuta sanoa :)

  VastaaPoista
 27. Oot sä huippu taitava! Todella upeita tilkkupeittoja, huh huh <3

  VastaaPoista
 28. Aivan parhaat! Pitää itekkin tuhota tota tilkkuvuorta näin. Jotenkin tulee säästettyä just ne ihan pienetkin palat ja kaapit tursuaa. Aina mietin, että "näistä saa kivan taskun", noh kohta mulla olis se 350 taskua eli ehkä tämä olis kuitenkin parempi idea :)

  VastaaPoista