8. elokuuta 2012

Tähtihaalari vauvalle

Vauvalta puuttui ulkohaalari. Sellainen ei vielä toppahaalari, mutta lämmin haalari syystalvelle! Haalari on kokoa 56. Ihan ei mennyt nappiin kangasvalinnat, koska luulin paksun fleecevuorin velourin kanssa olevan riittävän lämmin. En usko, että riittää kovinkaan pitkäksi aikaan tämä haalari lämpöisyydellään. Muuten haalarista tykkään tosi paljon! :D Toimii varmasti alkuun hyvin automatkoilla, kauppareissuilla ym pienillä ulkoiluhetkillä.






Kaavana käytin uusinta Ottobren jumpsuitia reilusti muokaten. Koska pienen vauvan käsien ei mielestäni tarvitse tulla hihoista ulos, eikä myöskään jalkojen lahkeista, päädyin tekemän umpinaisen version! Vuori on siis paksua fleeceä ja päällinen JNY:n tähtivelouria Royal-tuotteelta. Vuorin niskaan laitoin ripustuslenkin! Vetskari löytyi juuri oikean värisenä omasta "vetskarivarastosta". 



 


 
Juuri pari päivää sitten totesin, että tähdet alkavat tulla jo korvistakin, kun tähtivaatteita on jo liiaksi lapsilla, mutta menkööt tämä vielä muiden joukkoon! :D





24 kommenttia:

  1. Suloinen haalari ja juurikin tuollaiset umpiot ovat parhaat pienille käsille ja jaloille!

    VastaaPoista
  2. Tää on ihan mahtava!

    VastaaPoista
  3. Suloinen ja käytännöllinen, muistan miten helppo oli tämmöistä pukea vaikka meidän vekara se huusi suora huutoa...Miten ihmiset jaksa laitta vauvalle tumppuja/töppöisä yms???

    VastaaPoista
  4. Tää on tosi söpö! Mullakin on jo kankaat leikattuna jumpsuitiin, nyt vain tarvitsen sitä ompeluaikaa..

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia!
    Ajattelin tosiaan tämän kolmannen kanssa kokeilla tällaista umpinaista versiota, kun edellisille on ängetty tuplatumput ja villikset ja tossut ja kaikki sinne haalarin alle, niin ehkä nyt vähän vähemmällä pääsee! :D

    VastaaPoista
  6. Ihana! Voi hyvinkin olla että riittää pitkällekin syksyyn saakka tuo haalari, pieni vauvahan on lähes aina vaunujen lämpöpusissa/ kantotakin alla tms. Kaukaloonkin voi heittää jonkun viltin lisäksi päälle. Meidän lapset on käytännössä menneet ekan talvensa pelkällä villahaalarilla, olivat aika lämminverisiä.

    VastaaPoista
  7. aivan todella söpö haalari :-))

    Kivaa blogi sinulla on, tulen uudestaan :-)

    VastaaPoista
  8. Ihana haalari! Veikkaan kanssa, että riittää aika pitkälle syksyyn, kun vauva on tosiaan melkein aina vaunuissa. Meillä tyttö matkusti kevään (tammikuusta alkaen) kaukalon lämpöpussissa sekä kaukalossa että rattaissa. Ja vaatteena alla vain normaalit sisävaatteet.

    VastaaPoista
  9. Kaunis! Tähdet vaan on niin <3!

    VastaaPoista
  10. onpa ihana, mullakin on tossa alkutekijöissä haalari mein vaavalle alkusyksyksi samalla kaavalla.. :)

    VastaaPoista
  11. tää on niin ihana! just ittekki leikkelin jumpsuitinm tosin koossa 86... yhyy, mäkin haluan pienen puettavan! :)

    VastaaPoista
  12. Tosi ihana haalari ja kiva ysityiskohta toi tähtikuvioinen ripustuslenkki.
    Ite kanssa olen tässä suunnitellut tuon jumpsuitin tekoa ja ajatellut kaventaa sitä reilusti. Kaposemmalta tämä sunkin näyttää, mut mitä kaikkea sä muokkasit :)

    VastaaPoista
  13. Kiitos paljon! :)

    Leisa: Mä itse asiassa tein tämän 62 kaavalla ilman saumavaroja. En kaventanut ollenkaan, mutta aikas reilulla saumurin leikkuulla reunoista kasasin. Hihojen ja lahkeiden suihin lisäsin resorin verran + pari senttiä pituutta ja sit kaarevana umpinaisiksi. Kanttauksen tein ihan vain renkaana haalarin ympäri ja sinne vetskari taakse. En tiedä kuinka ap ohjeessa on tämä tehty.

    Toivottavasti tämä tosiaan ehtii edes jonkun hetken lämmittää päällä, ettei heti mene kirppiskasaan! :D

    VastaaPoista
  14. Tää on tosi ihana. Ja hyvä idea laittaa umpinaisiksi noi hihat ja lahkeet. :)

    VastaaPoista
  15. Voi ihanuus mitä vaatteita sun käsistä onkaan syntynyt<3 nuo paapupöksyt, tämä haalari ja nuo peitot! Pitäiskin omiakin tilkkulootia kuluttaa tuollaisiin.

    VastaaPoista
  16. Ihan mielettömän ihania juttuja oot ommellut, pakko oli selata koko blogi läpi heti samalla kertaa. Ja huokailla ihastuksesta jokaisen vaatteen kohdalla, ihan loistavaa :-)

    VastaaPoista
  17. Lämpimältä vaikuttaa minustakin. Ja kivan näköiseltä! Umpinaisuus hihoissa ja jaloissa on kaikista kätsyin pienen kanssa. Eipä pääse tippumaan ja hukkumaan asusteet ja sitten pienet sormet tai varpaat paleltumaan´!

    VastaaPoista
  18. Ihana!! Tosi mahtava idea noi umpinaiset hihan ja jalansuut!

    VastaaPoista
  19. Kiitos paljon kommenteista! :) Ja tervetuloa uudet lukijat! :D

    VastaaPoista