24. heinäkuuta 2012

Kaikkea pientä puuhastelua keskeneräisten keskellä...

 Mulla lojuu ompelupöydällä sellainen "pieni" kori, jossa on keskeneräisiä ja suunnitteilla olevia juttuja.. Nyt se kori on niin täynnä, että huh! Puran sitä nyt pois enkä anna itselle lupaa ommella mitään muuta, ennen kuin se on tyhjä! :)

Tämä paita on ollut talvesta asti jo kasattuna ja sitten se on hylätty tilkkukoppaan, koska se näytti yökkäriltä... Lisäsin siihen hupun ja taskun eteen, niin kiva tuli! :) Huonolla valolla otettu kuva ei kyllä ole paidalle ollenkaan eduksi...
Puolisen vuotta on meillä nuket kiinnostaneet enemmän ja vähemmän...  Nyt tuli mitta täyteen katsellessa puolialasti rehattavia nukkeja. Tässä yhdelle nukelle sellainen "varttihaalari"! Nimi siksi, että tässä meni sen vartin verran ommella ja nyt on huomattavasi mukavampi katsella nukkea vatteet päällä! :) Olishan tämänkin voinut tehdä jo silloin kun nukella alettiin leikkiä...

Tässä vielä toinen "varttihaalari" toiselle puolialastomalle nukelle! :)
Tässä parin euron kirppislöytö! Oikein hyväkuntoinen Duns-paita kokoa 122. Muodoton kaikinpuolin, eikä siis lähimainkaan tytölle sopiva. Parin minuutin pikatuunaus ja mukava tunika tuli! :) Elikkäs leikkasin hihat irti, kavensin ja lyhensin niitä vähän ja sitten kavensin myös paitaosaa. Lopuksi hihat takaisin kiinni. Valmis! :)

14 kommenttia:

 1. Voi, kyllä sellainen keskeneräisten kori täältäkin löytyy, mutta ei siellä mitään noin suloista ole! :)
  Ihana sydänpaita ja kivasti tuunattu paita. Nukkekin sai oikein kivan asun!

  VastaaPoista
 2. Ihania ompeluksia löytyy sinun keskeneräisten korista. Hauska tuo huppari ja sen tasku.
  Hivenen vihertävänä kateudesta katson kun olet tehnyt ihanat nuken vaatteet, munkin pitäs.
  Ja hienosti tuunattu paita, nyt se näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja ompeluksia, kiva tasku tuossa ekassa hupparissa. =)

  VastaaPoista
 4. Oikein kivoja ompeluita, taasen! Kiva muodonmuutos Dunsille :)

  VastaaPoista
 5. Minulta ei kyllä vartissa sujuisi nukenkaan vaatteet. Vau. Dunsista tuli oikein nätti. Meidän kuopuksella oli samasta kuosista body koossa 50 :).

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille! :)

  Pakko sanoa, että mä olen tosi nihkeästi viitsinyt edes ajatella tekeväni yhtäkään nukenvaatetta ja sit päätin kokeilla ihan vain asettamalla nuken kankaan päälle ja piirsin siihen summittain "oikean muodon" ja sitten leikkelin. Pienistä onnettomista resorinriekaleista myös summittain leikattu kaikki hihansuut ym. Koko syysteemi kasaan pelkällä saumurilla lankoja vaihtamatta ja ihan siisti lopputulos. Ei loista vääränväriset langat, ei näy pienet istuvuusongelmat, eikä myöskään vinot saumat.

  Kannattaa ihmeessä uskaltaa kokeilla. Eikä ole maailmanloppu, jos eka versio menee susille, kun kankaan menekki on ihan onnettoman pieni! :)

  VastaaPoista
 7. Ihana huppari.

  Mulla olisi "miljoona" kangasta mistä pitäisi nukenvaatteita tehdä..kun löytyis viel se aika...

  VastaaPoista
 8. Hienoja! Meilläkin seikkailee sellainen nakupellenukke, jolle pitäisi saada jotain vaatetta, mutta kylläpä se on jotenkin niin vaikeaa saada niitä aikaiseksi... Ehkä mua on eniten mietityttänyt se, miten niistä vaatteista saa myös helposti puettavia...? :)

  VastaaPoista
 9. Kiva huomata et muillakin on tuo keskeneräisten kori,mullakin tapana nakata sellaiset tekeleet sinne jotka eivät syystä tai toisesta miellyttäneetkään silmää :D
  Hienoja juttuja olet saanut tehtyä :)

  VastaaPoista
 10. Meilläkin on nakunukkeja. Niille on kyllä vaatteitakin vähän mutta silti ne kummasti aina on ilkosillaan. Ehkä rupeaa vaatteet pysymään päällä, kun tuo meidän pahnanpohjimmainen tyttö vähän kasvaa ja alkaa niillä enemmän leikkimään. Noi pojat on vähän tollasia. ;D

  Hienoja ompeluksia on! Dunsin paidat tuppaa tosiaan meneen vähän lyhyenläntöiksi aikaa myöten. Oon itekin muutaman sellaisen muokkaillut pienemmäksi tunikoiksi tytölle.

  VastaaPoista
 11. Kivoja on! Nuo nukenvaatteet olis mullakin ToDo-listalla =)

  VastaaPoista
 12. Hassua! Just eilen puvustin yhden nakunuken ihan ex tempore. Ei vienyt kuin kymmenisen minuuttia, kun nukella oli pikkuinen mekko ja neliöpipo. Kangas oli sellaista "ehkä tästä vielä jonkun taskun sais" -kokoa, joten hävikkiä ei tosiaan tullut. :) Samaan tyyliin kaavoitin, että nukke kankaalle ja ääriviivat ympärille. Tosi pro! :D

  Tosi kiva muodonmuutos kyllä tuolla Dunsin paidalla!

  VastaaPoista
 13. Juup, kyllä omasta keskeneräisten korista löytyy lähinnä jotain tylsän näkösiä töitä - tai semmosia, jotka on jostain syystä alkaneet vastustaa oikein kunnolla. Tarpeeksi kauan ku värkkää jotain ompelusta, ei se näytä enää kivalta omissa silmissä. Mutta onpas sulla kyllä aivan suloisia tunikoita ja nukenvaatteita. Inspiraatio tässä iskee taas itsellekin... =)

  VastaaPoista