6. toukokuuta 2012

Takki, joka onnistui :)


 En osaa tehdä takkeja... Ihailen muiden tekemiä tosi kauniita takkeja jatkuvasti ja masennun, kun itse en uskalla yrittää... Nyt päätin muuten vain kokeilla ja olen NIIN onnellinen lopputuloksesta.. :D :D Tästä tuli erittäin kiva ja todella pirtsakka. Aavistuksen punahilkka-henkinen! Tykkään tykkään ja tykkään! :D
 Kaavana olen käyttänyt tässä samaa kuin lahjaksi menneessä autohupparissa, eli uusimman Ottobren hupparia. Reippailla saumavaroilla tein 86 koon kaavoilla, niin lopputulos on jotain 80-kokoa tässä takissa. Helmaa pidensin ja levensin jonkin verran. Hiippahupun kärkeen laitoin lenksun, josta takin saa roikkumaan!


 Takin puuvilla on joku vanha liina, jota komisti punaviinitahra keskellä. Kirppikseltä se lähti mukaan parilla eurolla, kun ihastuin kuosiin. Äiti katsoi kyllä siihen malliin, että tosta et saa mitään kaunista aikaiseksi ikinä! :) Ei kun liina koneeseen ja hyvin kesti värit ja kangas pesun. Tahra ei lähtenyt, mutta kangasta riitti silti reippaasti takkiin.
 
Takki on kokonaan vuoritettu kirkkaan vihreällä suht ohkaisella velourilla, jota joskus tuli Kangastukusta tilattua. En tiedä mihin tätä väriä voisi käyttää, joten hienosti palvelee vuorikankaana! :) Reuna on kantattu resorilla, kun ei ollut mitään sopivan väristä puuvillavinonauhaa. No tuskin lopputulos olisi ollut niin hyvä, jos olisin lähtenyt sillä leikkimään! :)

Ja nyt on äärimmäisen hyvä mieli! :D


35 kommenttia:

 1. Aivan upea takki!!! Minä en osaa ommella takkeja ja ei osa niitä lapsilla käyttää...

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Nyt kyllä huijaat! :) varmasti osaat, jos mäkin osaan!

  VastaaPoista
 3. Aiheestakin olet tyytyväinen! Tosi kivan näköinen takki, pirtsakka kangas :) Hmm, kyllä munkin vaan täytyis uskaltaa...

  VastaaPoista
 4. Aivan mahdottoman ihana takki! Mahtava kangas!

  VastaaPoista
 5. Aivan todella upea takki! Ja kangas on kyllä niin ihana =)

  VastaaPoista
 6. Minä tykkään kans! Tosi upea.

  VastaaPoista
 7. Todella ihana takki! Ja niin ihana tuo kuosikin. :)

  VastaaPoista
 8. Tosi ihana! Mä haluisin tollasen itelleni kanssa :) Mun blogista muuten löytyy sulle tunnustus, kun oon jääny ihan koukkuun näihin sun juttuihin.

  VastaaPoista
 9. Todella ihana takki! Ja toimivan näköinen kaava. Mulla odottaa tuo kaava toteutusta.. :)

  VastaaPoista
 10. Nyt täytyy äidin tunnustaa, että olin väärässä,tuo on niin hyvännäköinen, että voisin jopa pitää itsekin:) Hyvä tyttö:)

  VastaaPoista
 11. Aivan ihastuttava! Kaikkinensa todella suloinen ja onnistunut! :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille paljon! :) Tää oli kieltämättä mulle sellainen riemuisa ompelus pitkään aikaan. :)

  Kiitos Leisa paljon! Minä myös luen sinun blogiasi! :)

  VastaaPoista
 13. Tuo on kyllä tosi ihana!!! <3<3

  VastaaPoista
 14. Ihana ja inspiroiva! Kyllä kannatti napata kirpparilöytö mukaan:)

  VastaaPoista
 15. Mitä sä et osaisi? Aina oot ollu niin taitava kaikessa! On kuules suuri ilo seurata sun kehitystä ja iloita onnistumisistasi <3 Ihana takki!!!

  VastaaPoista
 16. Tosi ihana takki! Höpönlöpön semmosille puheille ettetkö osaisi, osasithan tuonkin :)

  VastaaPoista
 17. On kyllä ihanan pirteä kuosi! Hyvän näköinen takki. :)

  VastaaPoista
 18. Ihan henkeäni haukoin, kun puhelin vihdoin latasi kuvat näkyviin. Aivan upeaupeaupea lopputulos!

  Mikä hupparin kaava tuossa olikaan? Mulle on tullut Ottobretä vasta pari numeroa. :)

  Itse en ole yhden yhtä takkia vielä ommellut. Vähän kademielellä katselen muiden aikaansaannoksia ja välillä pohdin, olisiko se sittenkin vain uskalluksesta kiinni. Enpä tiedä... Olen kuitenkin vasta muutaman kuukauden ikäinen ompeluharrastaja. ;)

  VastaaPoista
 19. Kiitos Leena K! :) Mä olen tehnyt tän takin Ottobren Pandahupparin kaavalla (OB 3/2012) Eli siinä toisiks uusimmassa on tämä! Toki kannattaa huomioida, että kun tekee puuvillasta, niin lisää vähän leveyttä ja reilummin saumavaroja. Ja itse olen pelännyt kaikkea puuvillan kanssa ompelua, mutta näin vaan ylitin omat odotukset, kun päätin kokeilla. Ja mullakaan ei ompeluhistoriaa ole kuin vuoden verran, joten aloittelija minäkin! :) Rohkeesti kokeilemaan vaan!

  VastaaPoista
 20. Jes! Tänään just päätin, että hankin Prymin pihtikaluston ja ryhdyn tekemään Pandoja. Nyt täytyy vielä saada mummo jättämään jokasyksyiset takkiostelut vähemmälle... ;D

  Jostain PUL-kankaasta sais tosi kivan takin, joka pitäis vähän vettäkin. Polarfleecestä vielä sisus, niin jo tarkenis!

  VastaaPoista
 21. Todella ihana takki! Todella kaunis ja onnistunut.

  VastaaPoista
 22. hieno!! hitsi kun meillä ei tarvita takkeja :P

  VastaaPoista