8. syyskuuta 2011

Viis viikolla teen oman blogin.. :)

Viis viikolla on meidän perheen ajan määre kaikelle. Kaikki tapahtuu viis viikolla. Aivan sama, onko eilinen, huominen, ensiviikko tai ensi joulu, se on viisviikolla. Näin ihana esikoiseni hieman alle 4-vuotias määrittää kaiken ympärillä tapahtuvan. Voiko olla huolettomampaa, kun kaikki, aivan kaikki tapahtuu viis viikolla...?! :)

Aloitin ihanan ihanan käsityöharrastukseni vuoden alussa. En ollut koskenutkaan lankoihin tai kankaisiin sitten yläasteen kässätuntien jälkeen, mutta niin vain päätin elvytellä virkkuu- ja neulontataitoja. Ensin syntyi lapsille pipoja, lankakoreja ja huiveja ja kohta valmistui jo kokonainen peittokin. Silloin tajusin, että tämä on mun juttu!

Kesää kohden lankatyöt väheni ja päätin aloittaa ompelun. En ostanut ompelukonetta, vaan kauhean läjän kankaita, lankoja, kaavoja jne.. Ahmin ideoita ja ohjeita netistä ja sitten ostin ompelukoneen ja kaveriksi sille saumurin. Teoriassahan olin jo ompelija! Siitä se sitten lähti.. Omat lapset alkoivat olla täysin äidin tekeleissä, onnistuneissa ja vähemmän onnistuneissa. Nykyään jo useammin onnistuneissa (Kiitos ompeluun käytetyt ja valvotut yöt)!

Tässä blogissa siis esittelen viisviikolla aikaansaamia tuotoksiani, kirppislöytöjä ja miksei sillointällöin jotain muutakin. Mukava tapa arkistoida omaa kädenjälkeä.

Alkuun laitankin muutaman kuvan jo aikaisemmin tehdyistä jutuista!

4 kommenttia:

 1. No nyt sain selattua sun blogin tänne hamaan alkuun saakka! Ihana tarina nimen takana! Vähän tulee mieleen isosiskoni lausahdus joskus 4-vuotiaana: "Leena, tänään ei leivota. Leivotaan sitten enstaina." :)

  Mulla kävi käsityöharrastuksen kanssa aika samoin kuin sulla: vuosikaudet olin sitä mieltä, että en osaa, eikä tullut mieleenkään yrittää. Sitten jokin äidinvaisto heräsi esikoista odottaessa ja päätin kokeilla neulomista. Neuleblogit löydettyäni se olikin sitten menoa. Tänä keväänä löysin ompelijoiden blogit, päätin huollattaa ompelukoneeni ja kuinka ollakaan, vanha räähkä vaihtui uuteen. Siitä se sitten alkoi.

  Sun blogia luettuani pohdin, uskaltaisinko liittyä FB:n alan ryhmiin. Varsinkin hamsteriryhmä varmasti on turmioksi. :D

  Jään kyllä blogisi seuraajaksi. Se on varmaa. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Leena! :) Tervetuloa lukijaksi ja liity ihmeessä FB-ryhmiin mukaan! Paljon hyviä vinkkejä ja ideoita täynnä! :)

  VastaaPoista